Skip to main content

Startpakka

  Første gang du er her? Se gjerne korte forklaringer om


  Startpakka er for alle nye studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Den gir en enkel innføring, en starthjelp, for å komme godt i gang med studiene. Startpakka inneholder tips, eksempler og tester innen studieteknikk, akademisk skriving og informasjonskompetanse. Det siste handler om litteratursøk, kildebruk, kildehenvisning, kildekritikk og plagiering.

  Du kan slå opp i Startpakka når du lurer på noe i studiearbeidet. Du trenger ikke å følge stoffet i en bestemt rekkefølge som i et e-læringskurs. Det er heller ikke noe i veien for å bruke dette som et sammenhengende kurs i akademiske ferdigheter.

  Første versjon av Startpakke er rettet mot alle studenter. Eksemplene og testene skal være nyttige uansett hvilket fag du går på. Eksempler og tester under "Første skriftlige oppgave" og "Akademisk skriving" er basert på konkrete studenttekster og oppgaver. Selv om de er hentet fra utdanninger som kan være annerledes enn din, tror vi at de kan være nyttige for alle. Vi vil gjerne høre hvordan du synes eksemplene og testene fungerer for deg. Gi tilbakemelding!

  I neste utgave vil det bli laget 5 ulike versjoner tilpasset samfunnsfag, helsefag, pedagogiske fag, teknologiske og estetiske fag. Da vil eksempler og tester bli mer relatert til de ulike utdanningene.

  Redaktør

  Grethe Moen-Johansen

  Grethe er redaktør for Startpakka og arbeider som seniorrådgiver ved Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

  Epost: Grethe.Moen-Johansen@hioa.no

  Opphavsrett

  Kursmateriellet er gjort tilgjengelig med Creative Commmons-lisensen Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåLikeVilkår (by-nc-nd). Se mer om dette under MOOCAHUSETs avtaler.

Enroll